THC olie er en koncentreret udvinding af cannabis ekstrakt. Olien kommer fra cannabisplanten og indeholder THC, også kaldet delta-9-tetrahydrocannabinol. Der findes flere måder at indtage hash olien på, enten gennem rygning, vaporizer, oral indtagelse eller simpelthen smurt på huden.

THC er den samme substans som findes i andre cannabis produkter, men er meget mere potent og kan indeholde op mod 90 procent THC, i kontrast til andre cannabis produkter hvor indholdet typisk ligger fra 10 – 19 %. 

Virkningen af THC olie

De potentielle virkninger af hash olie er blandt andet at det kan hjælpe med at forebygge og kurerer kvalme, kroniske smerter og betændelse.

Når man tænker på hash olie, opstår der sikkert en tråd til de andre yderst omtalte og tabubelagte produkter som “skunk”, “hash” eller “weed” også tit refereret til som “græs”. Det er dog vigtigt at pointere at hash olie er meget mere potent og fås i en renere form end de produkter fra de illegale markeder. Derfor må det forstås mere som et medicin end et euforiserende stof. Som et resultat af dette, kan det typisk give bedre symptomlettelse mod kronisk smerte eller kraft, end andre former for cannabis. 

Der findes dog ikke nok forskning på emnet, til at give yderligere informationer, om de konkrete virkninger ved hash olie og relaterede medikamenter. 

Hash olien går ind og påvirker det endocannabinoide-system og forbinder sig på CB1 og CB2 receptorerne som styrer en lang række psykiske egenskaber i menneskets hjerne. Dette er for eksempel, humør, søvn, drømme og smerte m.m. det udløser en stor mængde endorfiner i hjernen ved indtagelse og kan derfor have egenskaber mod depression og angst. Dog kan det også være skadeligt og fratage hjernen de nødvendige endorfiner, som mennesket har brug for. Sørg derfor altid for at tale med din læge omkring eventuelle indtag af hash olie & husk at informerer din læge, hvis du modtager andre mediciner, da disse kan modvirke hinanden. 

Potentielle bivirkninger ved brug af THC olie

Bivirkninger ved brug af hash olie er tæt forbundet med dem, ved andre THC substanser. Dog er det værd at understrege, at hash olien er markant stærkere og derfor er det muligt at bivirkningerne vil være mere alvorlige. 

Bivirkninger kan inkludere følgende symptomer: 

  • Ændring af opfattelse 
  • Humørsvingninger 
  • Angst og paranoide tanker
  • Hallucinationer
  • Psykose
  • Svimmelhed
  • Afhængighed
  • Besvimelse
  • Cannabinol hyperemesis syndrom (CHS)
  • Hukommelsestab

Lovgivning om THC olie

Hash olie hører typisk under samme lovgivning som cannabis, så hvis THC er lovligt i et land, vil hasholie også være lovligt. I Danmark er hasholie ikke lovligt, da der er nultolerance for THC. Man kan dog få THC olie på recept, hvis man lider af specifikke sygdomme, hvor hash olie kan virke som medicin. Kontakt eventuelt din læge for mere rådgivning om dette.  Dog findes CBD olie som i Danmark er lovligt, da det ikke indeholder over 0,2%, dette er ikke receptpligtigt og kan have mange positive virkninger. 

Sidst opdateret